PRIMIGI GYEREKCIPŐ

   Primigi gyerekcipők                                                    

Mi alapján választhatunk jó gyerekcipőt?

A megfelelő gyerekcipő vagy gyerek szandál kiválasztása a gyerekek esetében különösen fontos. Megmutatjuk, mi alapján választhatunk nem csak kényelmes, de egészséges megoldást is, és miért érdemes a PRIMIGI gyerekcipők, gyerek szandálok mellett dönteni.

Szülőként természetes dolog, hogy gyermekeinknek minden szempontból a legjobbat szeretnénk nyújtani, legyen szó épp étkezésről, játékról vagy akár a ruházkodás kérdéséről. Sok esetben a döntés azonban egyáltalán nem egyszerű feladat.

Ilyen helyzet lehet például a megfelelő egészséges gyerekcipő vagy gyerek szandál kiválasztása is, melynek esetében nem csak a kényelem az egyetlen szempont, amire oda kell figyelnünk. Egy rossz cipőviselése ugyanis nem csak kellemetlen, de akár az izmok és inak fejlődésére, valamint a csontok elrendeződésére is negatív hatással lehet.

Éppen ezért összegyűjtöttük azokat az alapvető szempontokat, melyekre mindenképp oda kell figyelni a tökéletes gyerek lábbeli kiválasztása során, és azt is megmutatjuk, miért jó döntés a PRIMIGI gyerekcipőt és gyerek szandált választani!

Miért fontos, hogy megfelelő gyerekcipőt válasszunk?

Gondoljunk csak bele abba: mit érzünk felnőttként, ha nem megfelelő cipőt választunk magunknak?

A túl szűk vagy túl kemény anyagból készült lábbelik viselése fájdalmat okoz, rosszabb esetben pedig sérülésekkel is járhat. Egy feltört sarok vagy egy vízhólyag persze felnőtt korban gyorsan gyógyul és néhány nap alatt kiheverjük a kellemetlenségeket.

A gyerekek esetében azonban még más a helyzet. A fejlődő szervezet számára ugyanis a kényelmetlen, rossz cipő által okozott sérülések és deformációk akár maradandó károsodásokat is okozhatnak.

Csecsemőkorban a gyerek cipők elsődleges feladata, hogy melegen tartsák a baba lábát, hiszen a gyermek ekkor még nem tud járni. azonban már ebben a korban is különösen fontos, hogy megfelelő lábbelit válasszunk, hiszen a rugalmatlan gyerekcipő könnyen kárt tehet az ekkor még jórészt porcokból álló, puha lábakban.

A gyermek rohamos fejlődése pedig azután indul meg igazán, hogy talpra áll. Ekkor a pici lábra megfelelő méretű kiscipő kerül, mely fontos, hogy egyrészt kényelmes legyen, másrészt pedig támogassa a helyes, stabil járást.

De mik is azok a tényezők, melyekre a megfelelő pár lábbeli kiválasztása során mindenképp oda kell, hogy figyeljünk?

Válasszunk, puha, rugalmas talpú cipőt.

Sok szülő követi el azt a hibát, hogy gyermekének elsőként vastag, kemény talpú cipőt vásárol, hogy azzal megóvja a lábát a sérülésektől. Az ilyen lábbelik azonban rugalmatlanok, és egyrészt kényelmetlenek, másrészt pedig nem hagyják, hogy a gyerek lába magától fejlődjön és kellőképp meg tudjon erősödni.

A jó megoldás éppen ezért a puha, rugalmas és vékony talpú gyerekcipő, mely képes alkalmazkodni a láb formájához. Fontos továbbá, hogy a lábbeli orra megfelelően széles legyen, ezáltal pedig a lábujjak szabadon mozoghassanak.

A PRIMIGI gyerekcipők garantálják a talp maximális rugalmasságát, kialakításuknak köszönhetően pedig egyszerre pehelysúlyúak és biztonságosak is. Ez azt jelenti, hogy a játék és a mindennapos tevékenységek közben is garantálják a maximális szabadságot, mégis megfelelő védelmet nyújtanak a fejlődésben lévő, apró lábaknak.

Mi a helyzet a nagyobb gyerekek esetében?

Ha gyermekünk már megtanult magabiztosan járni, cipői nagy igénybevételnek lesznek kitéve, ami azt jelenti, hogy újabb elvárásoknak kell megfelelniük. Ekkorra már a láb szerkezete is jobban kialakult, így már erősebb kialakítású, masszívabb lábbelit is választhatunk.

2 éves kor felett már fontos, hogy a gyerekcipő kialakítása megfelelően tartsa a lábat. A jó gyerekcipő formája követi a láb formáját, abban pedig gyermekünk lába biztonságosan, mégis szabadon tud mozogni. Úgy, mint például a PRIMIGI bokacipőben, melyek formatervezése és kivitelezése tökéletesen biztonságos megoldást jelent a 2 évnél idősebb gyerekek számára is.

A forma mellett persze továbbra is fontos, hogy egyenes, de rugalmas talpú megoldást válasszunk, a maximális biztonsághoz pedig lehetőleg a csúszásgátló kialakítás is hozzájáruljon.

Higiénia szempontjából pedig érdemes odafigyelni arra, hogy a cipő jól szellőző és vízálló legyen, a meghűlés elkerülése érdekében pedig a szélállóság is fontos szempont lehet.

A PRIMIGI cipők a GORE-TEX® technológiának köszönhetően ezen szempontok mindegyikének megfelelnek, és biztonságos, higiénikus, hosszan tartó, nem utolsó sorban pedig kényelmes megoldást biztosítanak a lurkók számára.

Kerüljük a káros anyagokat.

Sok szülő bele sem gondol abba, hogy az elsőre jó vételnek tűnő, olcsó gyerekcipőkért miért kell kevesebbet fizetni, mint a valóban jó minőségű lábbelikért. Ennek egyik oka a kevésbé tartós kialakítás, a másik pedig nem más, mint az anyaghasználat.

Sok esetben találkozhatunk ugyanis olyan gyerekcipőkkel és gyerek szandálokkal, melyek akár allergiás reakciókat kiváltó anyagokat is tartalmazhatnak. Ilyen lehet például egy nikkeltartalmú fém alkatrész, vagy akár a krómmal cserzett bélés is.

Rendkívül fontos tehát, hogy ha cipővásárlásra kerül a sor, különösen nagy figyelmet szenteljünk annak, hogy egészséges, allergiás reakciókat kiváltó anyagoktól mentes modellt vásároljunk.

A PRIMIGI gyerekcipők és gyerek szandálok nikkelmentes fém alkatrészekkel és garantáltan króm nélküli béléssel készülnek, ami azt jelenti, hogy a gyerkőcök számára nem csak kényelmes, de minden körülmények közt biztonságos megoldást is jelentenek egyben.

Nem mindegy, milyen talpbetétet használunk a cipőben.

A cipő formáján és alapvető kialakításán kívül természetesen az is számít, milyen kialakítású és minőségű talpbetétet használunk. Ez egyrészt anatómiai, másrészt pedig higiéniai szempontból is nagy jelentőséggel bír.

A gyenge minőségű talpbetétek ugyanis egyrészt lábfájdalmat okozhatnak és hozzájárulhatnak az egészségtelen, merev talp kialakulásához, másrészt pedig, ha nem szellőznek megfelelően, az higiéniai gondok kialakulásához is vezethet.

A PRIMIGI gyerekcipők talpbetétjét úgy tervezték, hogy egyszerre kényelmesek és egészségesek is legyenek. A SKY EFFECT SYSTEM kialakításnak köszönhetően kényelmes, légies érzést biztosít. Lélegzőképessége pedig garantálja, hogy a higiéniai problémáktól se kelljen tartanunk.

A talpbetétek ráadásul kivehetők, így moshatók és száríthatók is annak érdekében, hogy biztosítsák a cipőbelső tisztaságát és higiéniáját.

A viselhetőség élményét ezen felül a cipők különleges kialakítása is emeli. Gyerek cipők sarok részét ugyanis úgy tervezték, hogy a sarok feletti részel létrehozott „légkamra” elnyelje a járáskor keletkező mikrorezgéseket, ezáltal pedig az egyenletlen terepeken is megvédje a gyerek lábát.

A megfelelő gyerek szandál különösen nagy figyelmet igényel.

A tökéletes gyerek szandál kiválasztása talán még a zárt gyerek cipő megvásárlásánál is komolyabb kihívást jelenthet. Sokan koncentrálnak arra, hogy a választott darab divatos legyen, azonban ebben az esetben is fontos, hogy a kényelem és a biztonság kerüljön előtérbe.

Mivel a szandált a gyerekek általában a nyári melegben, zokni nélkül viselik, így különösen nagy jelentősége van annak, hogy a bőrrel érintkező részek bőrbarát anyagból készüljenek. Ilyen például a bőr és a velúrbőr, melyek egyrészt nem dörzsölik ki a gyermek lábát, másrészt pedig meleg időben is higiénikusak.

Ilyen például az az ökológiai bőr, melyből fiú szandálok és lány szandálok készülnek. Természetes érintést biztosítanak az apró lábak számára, a kiváló minőség mellett pedig rendkívül könnyűek és hajlékonyak is egyben.

Nem szabad természetesen megfeledkezni arról sem, hogy a lábbeli nyitottsága és magas komfortérzete mellett is jól tartsa a lurkó bokáját, hiszen ez segít a helyes sarokállás, a megfelelő testtartás kialakításában, ami ebben a korban kritikus jelentőséggel bír.

Ahogyan a gyerek cipők esetében is, úgy a gyerek szandál kiválasztása során is érdemes arra törekedni, hogy rugalmas talpú, darabot válasszunk, különösen a csecsemők vagy a járni tanuló gyerekek esetében.

Ebben a korban érdemes arra is figyelni, hogy elől nyitott, hátul pedig zárt szandált válasszunk, hiszen ez a kialakítás szintén segít a megteremteni a megfelelő alátámasztást és elkerülni a rossz tartásból adódó, későbbi deformációkat.

 Lányka szandálokkisfiú szandálok között már a legkisebbek számára készült lábbelik, és a nagyobbacska gyerekek részére is ideális modellek közül is kedvünkre válogathatunk.

Gyerekcipő webáruházunkban nagyon sok akciós darabot talál. Válogasson kedvére, tekintse meg gyerek cipő akciós kínálatunkat.

Minőségi gyerek cipőketgyerek szandálokat GORE-TEX® téli csizmákat kínálunk gyors szállítássalakciós áron.

Általunk forgalmazott minden PRIMIGI gyerekcipőnekfiú szandálnaklány szandálnak, és gyerek csizmának be van mérve a belő talphossza. Rendelésnél ez a bemért belső talphossz van feltüntetve a gyerek cipő méretszámozása mellett.