Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
Üzletszabályzat

   Üzletszabályzat

 
Az eladó adatai

Az Ön által vásárolt termékek eladója a BAT-RÉ PLUS 2020 KFT

Cégnév:

BAT-RÉ PLUS 2020 KFT

Cím:

1211 Budapest, Kis János altábornagy utca 63. 3. em. (Nem átvételi pont)

Tel.:

06-20-328- 91-58 

E-mail címe:

info@elektroside.hu

Weboldal címe:

www.elektroside.hu

Adószám:

27960464-2-43

Cégjegyzékszám: 01-09-359111

Bejegyző bíróság 

megnevezése
:

 
Fővárosi Bíróság

mint cégbíróságBankszámlaszám:  

11742252-25546695-00000000
  

 

E-mail címe:      info@elektroside.hu

Termék visszaküldési cím.  BAT-RÉ PLUS 2020 kft   2314  Halásztelek  Neumann János u 6/a

 

 

                                          

A szerződés tárgyának lényeges feltételei:

 A vásárolt termék jellemzőit a konkrét árucikk információs oldaláról tudhatja meg részletesen. Vásárlás előtt nézze meg a gyártó honlapját. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért nem vállalunk felelősséget,a feltüntetett képek illusztrációk. A megrendelni kívánt áru (k)- nak a felhasználó egyéni,virtuális kosárban történő elhelyezése nem minősül szerződéses ajánlatnak,ajánlattételi felhívásnak,illetve megrendelésnek. Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont,amikor megrendelését az áruházon keresztül eljuttatja kereskedőhöz. Megrendelése akkor lép életbe,ha online megrendelését e-mailban vagy telefonon is visszaigazolják. Ez az ünnep és munkaszüneti napok kivételével -a megrendelés beérkezését követő 24/48 órán belül megtörténik.( Közvetlenül a megrendelés leadása után  kézhez kapott e-mail automatikusan generált és tájékoztató jellegű,nem minősül a rendelés megerősítésének.!)

A vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár( amely a 27% ÁFÁT tartalmazza) A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen  árajánlat tételnek. 

A termékek mellett feltüntetett árak a szállítási költségeket nem tartalmazzák.Ezen díjakról a szállítási díjak menüben tájékozódhat.

Az esetleges elírásokból eredő károkért cégünk nem vállal felelősséget.

Több termékcsoportból történő egyidejű vásárlás esetén az egyes termékcsoportokba tartozó árukra vonatkozó fizetési és szállítási feltételek eltérhetnek egymástól.

Cégünk külföldi utas ÁFA visszatérítést nem végez.

A megkötött  szerződés  írásban, kizárólag magyar nyelven megkötött szerződésnek minősül. A megkötött szerződés az áru átvételét követő 14naptári napot követően elállás hiányában rendszerünkből   automatikusan törlésre kerül Amennyiben elállási joggal él,kérnénk a csomagolás megőrzését. .A szerződést társaságunk nem iktatja.

Megrendelése során Ön élhet a 45/2014 (II.26) Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.
Fogyasztó és vállalkozás

Nagyon fontos változása az új PTK-nak, hogy a korábbiaktól eltérően fogyasztó csak természetes személy lehet. A fogyasztói szerződések a vállalkozás és a természetes személy között jönnek létre.  A kötelező jótállás és a termékszavatosság , szavatossági jogok csak a fogyasztókat megillető jogosultságok. Erről ne feledkezzünk meg, ha céges számlára vásárolunk! Ebben az esetben ugyanis vállalkozás és vállalkozás között jön létre szerződés, mely nem minősül fogyasztói szerződésnek, így jótállás csak akkor illet meg minket, ha az eladó azt szerződésben kifejezetten vállalja (és természetesen a szerződésben vállalt feltételek szerint). Ebben az esetben a szavatossági idő nem 2 hanem 1 év, és nincs hibás teljesítési vélelem sem.
Cégünk, céges vásárlásnál,nem fogad el elállási jogot.

 

 

A fogyasztó az  elállási jogát

 

 1. a) termék adásvételére irányuló szerződés esetén
 2. aa) a terméknek,
 3. ab) több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott terméknek,
 4. ac) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
 5. ad) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától;
 6. b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződés megkötésének napjától

számított tizennégy napon belül gyakorolhatja.

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog:

 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, adathordozók,valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza;
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza (hajnyírók, hajformázók, hajkefék, férfi borotvák, női borotvák, epilátorok, IPL tartós szőrtelenítők, gyantázási eszközök, férfi szőrtelenítési termékek, női szőrtelenítési termékek, elektromos fogkefék, fogkefe pótfejek, lázmérők, inhalátorokA termék tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges mértékű kipróbálást meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felelősséggel tartozik felénk, és az ebből adódó értékcsökkenést meg kell térítenie részünkre.

 

Az átvétel dátumát bizonyítja a postai csomagjegyzék, illetve a futárszolgálat szállítójegyzéke. Elállásnál az Eladó köteles a Vevő által kifizetett összeget (vételár) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő 14 (tizennégy) napon belül visszatéríteni. Ezúton felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vevő viseli az elállás esetén, az áru visszaszolgáltatásával kapcsoltban felmerült összes költséget. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

 Termék adásvételére irányuló szerződés esetén a vállalkozás mindaddig visszatarthatja az  összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Nem illeti meg a vállalkozást a visszatartás joga, ha vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza.

 

A fogyasztó köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve a vállalkozásnak vagy a vállalkozás által a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni, kivéve, ha a vállalkozás vállalta, hogy a terméket maga fuvarozza vissza. A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

Garancia

JÓTÁLLÁS
A kínált termékekre az átadástól számított 12 hónapos jótállási idő vonatkozik, amennyiben a termék leírásában nem található másképp.

Céges vásárlásnál 1 év garanciát vállalunk..( Fogyasztó csak természetes személy (ember) lehet, ő is csak akkor, ha nem szakmája vagy önálló foglalkozása körében jár el.(Cég nem fogyasztó)


Abban az esetben ha a gyártó nem mellékel jótállási jegyet a termék mellé, a továbbiakban a fizetésnél kapott számla fogja betölteni a helyét. 
Figyelem!A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét, amennyiben a számla rendelkezésre áll,  üzletünk kötelessége kifogásával foglalkozni. Garanciális ügyeket az Interelektro Side KFT intézi.. Garanciális ügyekben keresse ügyfélszolgálatunkat.A termék visszaküldése a vevőt terheli Garanciális javítások 2-4 hétig terjedhetnek.

Fotó-Videó eszköz:

Canon,Nikon,Sony ,Sigma,Tamron, termékek nem a Magyarországi képviseletek  forgalmazása

Garancia: Minden termékünk EU szabványnak megfelel,CE jelöléssel rendelkezik.Minden termékünket HIVATALOS MÁRKASZERVIZ JAVÍT.

GARANCIÁLIS ÜGYINTÉZÉS RAJTUNK KERESZTÜL INTÉZHETŐ.

HÁTRÁNYA: ÖN NEM VIHETI,HOZZÁNK KELL KÜLDENIE.

ELŐNYE: AZ ÁR

A SZÁMLÁN SZEREPEL A TERMÉKEK GYÁRISZÁMA.KÉRJÜK A SZÁMLÁT,VAGY A RENDELÉSSZÁMOT ŐRIZZE MEG,VAGY MENTSE EL E MAIL FIÓKJÁBA. GARANCIÁLIS ÜGYYINTÉZÉSNÉL HA A SZÁMLA VAGY GARANCIAJEGY ELVESZIK,RENDELÉSSZÁM ALAPJÁN IS GARANCIÁLIS ÜGYÉT FOGADJUK,INTÉZZÜK.

Figyelem! A hdd meghibásodásából bekövetkező adatvesztésért nem vállalunk felelősséget! Az adatmentésről minden esetben a vásárló köteles gondoskodni!

.

 Canon                    1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      1-1.5 HÉT      

Sigma                     1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      2-4 HÉT                

 Nikon                    1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      2-4 HÉT   

Tamron                  1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      2-4 HÉT   

 Sony                      1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      3-4 HÉT

PANASONIC           1 év      HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      3-4 HÉT

Toshiba                  1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS     1-4 HÉT  

Seagate                 1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      1-4 HÉT 

Western Digital    1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      1-4 HÉT

Samsung               1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      1-4 HÉT  (általában csere 1 hét)

Sandisk                 1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      1-4 HÉT  (általában csere 1 hét)

Saeco                    1 év       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      1-1.5 HÉT ( Súlyosabb hibával 4 hét)   

BRAUN                  1 ÉV       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      1-4 HÉT

GARMIN                1 ÉV       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      3-4 HÉT

TomTom                1 ÉV       HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS      3-4 HÉT         

Kärcher       1 év      HIVATALOS  MÁRKASZERVIZES JAVÍTÁS  1 hét

Általunk eladott Canon, Sigma,Tamron termékeket a Magyar szerviz (Camera KFT) nem javítja garanciában díjmentesen.(Csak a Magyar hivatalos eladókét javítja. Márkaszervizes garanciális ügyintézés cégünkön keresztül indítható el.(1-4 hét)

 A termékek plusz garanciára nem beregisztrálhatóak.

 

Adatkezelési tájékoztató
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési Szabályzat


BAT-RÉ PLUS 2020 Korlátolt Felelősségű Társaság (1211 Budapest, Kis János altábornagy utca 63. 3. em.
  mint adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy szolgáltatásával kapcsolatos adatkezelése megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos jogszabályokban meghatározott elvárásoknak. DM leveleinek ügyfélköréhez eljuttatása jogszerű és megfelel különösen az alábbi, vonatkozó reklám- és adatvédelmi jogszabályi előírásoknak:

 • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
 • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről
 • 1995. évi CXIX. törvény a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről
 • 1992. évi LXIII. "Személyes adatok védelméről" szóló törvény
 • 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól

az alábbi törvények értelmében szeretnénk tájékoztatni, hogy megrendelésével, mint ügyfelünk hozzájárul, hogy személyes adatait (név, lakcím, telefonszám, fax, e-mail) a BAT-RÉ PLUS 2020  KFT, mint adatkezelő az adatvédelmi jogszabályok előírásainak megfelelően áruküldő tevékenységéhez, ajánlati listák és vásárlási ajánlatok megküldéséhez tárolja,batreplus2000@gmail.com kezelje, illetve felhasználja. Adatszolgáltatása önkéntes. Adatait nyilvántartásunkban 5 évig kezeljük. Amennyiben adataiban változás állna be, kérjük jelezze számunkra!

BAT-RÉ PLUS 2020  KFT, által gyűjtött személyes adatok kezeléséről Ön bármikor tájékoztatást kérhet: Vevőszolgálatunkon, , valamint adatai törlését vagy helyesbítését is itt kérheti, illetve tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen. Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: NAIH 75705

 

Ön a főoldalon,Profil menüben törölheti személyes adatait.

https://www.elektroside.hu/shop_login.php

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ
Vásárlási tudnivalók
Vásárlási tudnivalók

Rendeléssel kapcsolatos tudnivalók:

1. rendelni honlapunkról regisztráció után tud a regisztráció azért szükséges, hogy fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot.
2. a vásárolni kívánt terméket kosárba helyezi és rendelését leadva felénk, melynek fogadásáról válasz emailt küldünk mely tartalmazza a szállítás várható idejét. 
3.A szállítás várható ideje egyeztetett időpontban, a raktár készlet függvényében
- a terméket a vásárlóval egyeztetett időpontban futárszolgálat szállítja le, a számlával és érvényes garanciával egyetemben. A fizetés készpénzben történik az áru átadásával egyidejűleg,illetve díjbekérő alapján előre utalással.

.4.Belépés után megjelenik egy Személyes adatok módosítása menüpont, ahol a regisztráció során megadott adatait tudja módosítani.5. Rendelése fizetési kötelezettséggel jár.Bármilyen kérdése van állunk rendelkezésére a megadott email címen és telefonszámon

Elállási/Felmondási tájékoztató

Panaszügyintézés:


Cégnév:


BAT-RÉ PLUS 2020 Korlátolt Felelősségű Társaság


Cím:


1211 Budapest, Kis János altábornagy utca 63. 3. em 9


Tel.:


06-20-328- 91-58, 06-20-952-04-58


E-mail címe:


info@elektroside.hu


Weboldal címe:


www.elektroside.hu


Adószám:


27960464-2-43

Cégjegyzékszám:


 
01-09-359111 


Bankszámlaszám:  


11742252-25546695-00000000
   
  1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethezElállási/Felmondási minta: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/4375 

Elállási/Felmondási mintatájékoztató

 

Elállási/Felmondási jog

 

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.

 

Az elállási/felmondási határidő az (1....) .

 

Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: (2...). Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is. (3....)

 

Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.
Cégünk, céges vásárlásnál,nem fogad el elállási jogot.

 

Az elállás/felmondás joghatásai

 

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. (4.....)

 

(5 ....)

 

(6 ....)

 

 

 

Útmutató az elállási/felmondási mintatájékoztató kitöltéséhez:

 

(1.....) Illessze be a következő idézőjelbe tett szövegek egyikét:  1. a)szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén: „a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap elteltével jár le”;

 

  1. b)termék adásvételére irányuló szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.”;

 

  1. c)több termék szolgáltatásakor: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó termék átveszi.”;

 

  1. d)több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor: „amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi.”; e) termék meghatározott időszakon belüli rendszeres szolgáltatására vonatkozó szerződés esetében: „attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy átveszi az első terméket.”(2.....) Illessze be vállalkozása nevét, postai címét, és – ha van – telefonszámát, telefax-számát és elektronikus levelezési címét.

 

(3.....) Ha Ön lehetővé teszi a fogyasztó számára, hogy elektronikusan az Ön weboldalán töltse ki és nyújtsa be elállási/felmondási nyilatkozatát, illessze be a következő szöveget: „Ön internetes oldalunkon is [beillesztendő az internetes cím] kitöltheti az elállási/felmondási nyilatkozat-mintát vagy benyújthatja az elállási/felmondási szándékát egyértelműen kifejező egyéb nyilatkozatát. Ha Ön emellett dönt, az elállás/felmondás megérkezését tartós adathordozón (például elektronikus levélben) haladéktalanul visszaigazoljuk Önnek.”

 

(4.....) Termék adásvételére irányuló szerződés esetében, ha Ön nem ajánlotta fel, hogy a terméket elállás esetén visszafuvarozza, illessze be a következő szöveget: „A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.”

 

(5.....) Ha a fogyasztó a szerződés alapján terméket vett át  1. a)az alábbiak közül illessze be a megfelelőt:– „A terméket visszafuvarozzuk Öntől.”, vagy

 

– „Ön köteles számunkra vagy .... [illessze be a termék átvételére Ön által feljogosított személy nevét és postai címét, ha van ilyen személy] számára a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.”;

 

és  1. b)illessze be a megfelelőt:

 

  1. ba)„A termék visszaküldésének költségeit mi viseljük.”, vagy

 

  1. bb)„A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli.”, vagy

 

  1. bc)Távollévők között kötött szerződés esetében,ha Ön nem ajánlja fel a termék visszaküldési költségének viselését, és a termék jellegéből adódóan postai küldeményként nem adható fel: „A termék visszaküldésének közvetlen költségét – azaz... [illessze be az összeget] fuvarozási költséget – Ön viseli.”; vagy ha a termék visszaküldésének költségét ésszerűen nem lehet előre kiszámítani: „A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. E költségek legmagasabb becsült összege... [illessze be az összeget].”, vagy

 

  1. bd)Ha üzlethelyiségen kívül kötött szerződés esetében a terméket a szerződés megkötésekor a fogyasztó otthonába fuvarozták és a termék jellegéből adódóan postai küldeményként nem adható fel: „A terméket saját költségünkön magunk fuvarozzuk vissza.”;és  1. c)illessze be az alábbiakat: „Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.”(6.....) A szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében az alábbi szöveget illessze be: „Ha Ön kérte, hogy a felmondási határidőn belül kezdődjön meg a szolgáltatás teljesítése, felmondása esetén Ön köteles megtéríteni számunkra a szerződés megszűnésének időpontjáig arányosan teljesített szolgáltatásért járó összeget. Hasonlóképpen visszatérítjük az Ön által nyújtott ellenszolgáltatás azon részét, amely meghaladja az általunk nyújtott szolgáltatás ellenértékét.”

Jótállás,szavatosság

 Jótállási tájékoztató


Jótállásról, Kellék-és Termékszavatosságról szóló tájékoztatás


Cégünk és a fogyasztó között megkötött szerződésekre Jótállási és
Szavatossági (kellék- és termékszavatosság) kötelezettség áll fent, melyre a 2013. évi V. törvény a Polgári
Törvénykönyvről, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2013. (IX.22.)
Kormányrendelet megfelelő rendelkezései vonatkoznak. Ugyanazon hiba miatt jótállási és kellékszavatossági igény,
illetve jótállási és termékszavatossági igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető.


Jótállás


Amennyiben Cégünk a szerződés megkötésekor a teljesítésre (termékek szolgáltatása) jótállási kötelezettséget vállal
vagy jogszabályi előírás alapján jótállásra köteles, a jótállás időtartama alatt helytállni tartozik az értékesített
termékekért. Ebben az esetben Cégünk a helytállási kötelezettség alól akkor mentesülhet, ha bizonyítja, hogy a hiba
oka a teljesítés után keletkezett, vagyis a hiba a nem rendeltetésszerű használat következménye.


Kötelező jótállás


A kötelező jótállást Cégünk és a fogyasztók között a 151/2013. Kormányrendelet határozza meg. Ez tartalmazza a
kötelező jótállás alá tartozó termékek körét és a jótállás kötelező határidejét, amely 1 év.


Vállalt Jótállás


Vállalt jótállás esetén a Cégünk által meghatározott termékek értékesítésekor a jótállási jegyen feltüntetett
jótállási idő az irányadó. Vállalt jótállás alapján a jótállásra vonatkozó feltételeket a jótállási jegyen közöljük.


Jótállási jogok


Jótállás alapján a fogyasztót ugyanazon jogok illetik meg, mint Kellékszavatosság esetén. A 
fogyasztót
 a jótállásból fakadó jogok a Szavatossági jogosultságoktól függetlenül is
megilletik. A nem fogyasztókra vonatkozó jótállási jogokat és feltételeket külön jótállási feltételek tartalmazzák.


Kellékszavatosság


A fogyasztó a cégünkkel szemben hibás teljesítés esetén
kellékszavatossági igény érvényesíthető a Polgári Törvénykönyv alapján. Ennek során szavatossági jogok választhatóak
az arányosság elvét követve Ön-választása szerint–az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: kijavítást vagy
kicserélést kérhet, kivéve, ha az ezek közül a választott igény teljesítése lehetetlen vagy Cégünk/Vállalkozás számára
más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Amennyiben a kijavítást vagy kicserélést nem
kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás
költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az
indokolt volt, vagy arra a Cégünk/vállalkozás adott okot. Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de
nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívjuk figyelmét, hogy a
szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.
Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.


Kellékszavatossági igény érvényesítése fogyasztó esetén


Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét. A teljesítéstől számított hat hónapon belül
a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a
terméket, illetve a szolgáltatást az Interelektro Side KFT. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte
után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is meg volt.
Termékszavatosság Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az kellékszavatosság pontban
meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.


Fogyasztói termékszavatossági igény


Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.


Milyen esetben minősül a termék hibásnak?


A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig,
ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.


Fogyasztói termékszavatossági igény érvényesítésének határideje


Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül
érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.


Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?


 


Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék
hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.


A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?


A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt
  felismerhető vagy

 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.


A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania. Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon
hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.
Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre
vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.


Fogyasztói Panaszkezelés: Cégünkkel vagy az általa értékesített termékekkel
szemben megtehető fogyasztói panaszok személyesen, elektronikusan
vagy telefonon keresztül tehetők meg: 


Jótállásról, Kellék-és Termékszavatosságról szóló tájékoztatás


Cégünk és a fogyasztó között megkötött szerződésekre Jótállási és
Szavatossági (kellék- és termékszavatosság) kötelezettség áll fent, melyre a 2013. évi V. törvény a Polgári
Törvénykönyvről, az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2013. (IX.22.)
Kormányrendelet megfelelő rendelkezései vonatkoznak. Ugyanazon hiba miatt jótállási és kellékszavatossági igény,
illetve jótállási és termékszavatossági igény egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthető.


Fogyasztói termékszavatossági igény


Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.


Milyen esetben minősül a termék hibásnak?


A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig,
ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.


Fogyasztói termékszavatossági igény érvényesítésének határideje


Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül
érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.


Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?


Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék
hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.


 


Fogyasztói Panaszkezelés: Cégünkkel vagy az általa értékesített termékekkel szemben
megtehető fogyasztói panaszok személyesen, elektronikusan vagy telefonon keresztül tehetők meg:


  A fogyasztói panaszkezelés során a szóbeli panaszt Cégünk azonnal megvizsgálja amennyiben annak kivizsgálása
lehetséges, és a panasz jellegére tekintettel szükség szerint orvosolja azt. Amennyiben a panasz azonnali kivizsgálása
nem lehetséges továbbá a fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, úgy Cégünk a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel
és azt szóbeli személyes panasztétel esetén azonnal átadja a fogyasztónak. Egyéb
panasztételi mód esetében cégünk harminc (30) napon belül érdemi válaszát közli a fogyasztóval. Amennyiben
a fogyasztó panaszát cégünk elutasítja, úgy a fogyasztót tájékoztatja, hogy a
panasza jellege szerint, mely hatóság vagy Békéltető Testület eljárását kezdeményezheti.


Békéltető Testületi Eljárás Igénybevétele: Cégünk és a fogyasztó között
fennálló fogyasztói jogvita (adásvételi vagy szolgáltatási szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás
ügy, valamint a fogyasztó és a vállalkozás között külön megkötésre kerülő adásvételi vagy szolgáltatási szerződés
hiányában a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás
minőségével összefüggő vitás ügy) esetén a fogyasztónak lehetősége van egy a fogyasztói jogviták alternatív
vitarendezési eljárás keretében történő rendezésével foglalkozó nyilvántartásba vett szervezethez, Békéltető
Testülethez fordulni. A Békéltető Testületi eljárásra a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető
testület illetékes. Amennyiben a fogyasztó nem rendelkezik belföldön
lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, úgy cégünk székhelye szerinti illetékességgel rendelkező Békéltető Testülethez
fordulhat fogyasztói jogvitájával. Valamennyi Békéltető Testület székhelyének, telefonos elérhetőségének, internetes
elérhetőségének és levelezési címének elérhetősége az alábbi linken
megtalálható:http://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/node/8579

Online vitarendezés
Garancia

JÓTÁLLÁS
A kínált termékekre az átadástól számított 12 hónapos jótállási idő vonatkozik, amennyiben a termék leírásában nem található másképp.


Céges vásárlásnál 1 év garanciát vállalunk..( Fogyasztó csak természetes személy (ember) lehet, ő is csak akkor, ha nem szakmája vagy önálló foglalkozása körében jár el.(Cég nem fogyasztó)Abban az esetben ha a gyártó nem mellékel jótállási jegyet a termék mellé, a továbbiakban a fizetésnél kapott számla fogja betölteni a helyét. 
Figyelem!A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét, amennyiben a számla rendelkezésre áll,  üzletünk kötelessége kifogásával foglalkozni. Garanciális ügyeket az Interelektro Side KFT intézi.. Garanciális ügyekben keresse ügyfélszolgálatunkat.A termék visszaküldése a vevőt terheli Garanciális javítások 2-4 hétig terjedhetnek.


Canon,Nikon,Sony ,Sigma,Tamron,Karcher termékek nem a Magyarországi képviseletek  forgalmazása


Garancia:


 Canon    1 év                    


Sigma    1 év                      


 Nikon    1 év   


Tamron  1 év   


 Sony     1 év   


Általunk eladott Canon, Sigma,Tamron termékeket a Magyar szerviz (Camera KFT) nem javítja garanciában díjmentesen.(Csak a Magyar hivatalos eladókét javítja. Márkaszervizes garanciális ügyintézés cégünkön keresztül indítható el.(2-4 hét)


 A termékek plusz garanciára nem beregisztrálhatóak.