Segítség a cipő választáshoz.

A gyerekek túlnyomó része egészséges lábbal jön a világra, ezzel szemben a felnőtt lakosság majdnem felének láb-deformációja van.

Ezért nagyon fontos a minőségi lábbeli.

   A jó gyermekcipő tulajdonságai: megfelelő bőség, rugalmasság és könnyűség.

Fontos, hogy a cipő orra elegendő mozgásteret biztosítson a lábujjaknak. A belső rész ennek érdekében legyen egyenes, kellően magas, és a gyerekcipő belső hossza másfél centiméterrel hosszabb, mint a gyerek lába.

Válasszunk könnyű és hajlékony talpú cipőt, de ügyeljünk arra is, hogy jó legyen a cipő tapadása, ne csússzon a legkülönfélébb felületeken sem.

Gyermekcipő, gyerek szandál vásárlásakor minden esetben hajlítsuk meg a cipő, szandál talpát, így tudjuk ellenőrizni rugalmasságát. Ugyanakkor nagyon fontos hogy a lábbeli hátsó része jól tartsa a gyermek sarkát függőleges helyzetben.

Szükséges hogy megfelelően erős kérge legyen, ne engedje a sarkat kifelé fordulni, mert ilyen esetben lúdtalp alakulhat ki.

Kevesen tudják hogy a gyermekek lába erősen izzad ezért számukra megfelelő választás a GORE-TEX technológia, amely megfelelő szellőzést de ugyanakkor vízállóságot is biztosít.

A PRIMIGI gyerekcipők mind megfelelnek a fenti tulajdonságoknak.